Sorry, this event is not translated into the language you request. You are viewing the detail in Czech

Na kole přes hranice do Rakouska a zpět

Wednesday 10. August
V pondělí 15. srpna propojí Lipensko a příhraniční oblast Mühlviertler Hochland společná cyklistická akce nazvaná Na kole přes hranice (GrenzenLosRadeln). Na účastníky neorganizované vyjížďky čekají v Bad Leonfeldenu festival knedlíků a v Lipně nad Vltavou program sportovního festivalu Lipno Sport fest.

„Cyklisté se budou moci vydat na následující přeshraniční trasu Bad Leonfelden – Vorderweißenbach – Guglwald – Přední Výtoň – Lipno nad Vltavou – Vyšší Brod a zpět do Bad Leonfeldenu. Nastoupit mohou kdekoliv. Vyjížďka je neorganizovaná a má upozornit, že jsou cyklotrasy jsou na obou stranách hranice. Jsou nádherné a vedou překrásnou přírodou,“ uvedl Jiří Falout ze spolku Lipno - Donau, jeden z organizátorů a podporovatelů přeshraniční turistiky.

V Bad Leonfeldenu budou lidé odměněni festivalem knedlíků nazvaný Knödltisch. Tato tradiční akce láká do lázeňského městečka vzdáleného jen pár kilometrů od české hranice stovky lidí. V Lipně nad Vltavou uvítá cyklisty také tradiční akce - Lipno Sport Fest.

„Pondělní vyjížďkou začne zároveň týden přeshraniční cyklistiky, který vyvrcholí v sobotu cyklistickým závodem ČEZ Kolem Lipna. Jeho část vede rakouským územím. „Jelikož je jednou z tváří hokejová legenda Jaromír Jágr, rozhodl se linecký hokejový klub Black Wings, že akci podpoří a část hráčů se vydá na start,“ informoval ředitel Turistického spolku Mühlviertler Hochland Markus Obermüller.

Zdůraznil, že projekt společné přeshraniční cyklovyjížďky podpořila Evropská unie v rámci programu Interreg Česká republika – Rakousko. Pondělí akce navazuje na předchozí projekt, v jehož rámci vznikla navigační aplikace a také tištěná mapa s celkem 15 vytipovanými cyklovýlety. Z toho je pět přeshraničních. „Určitě budeme v podpoře přeshraniční turisticky pokračovat, protože obě strany mají společným turistům hodně co nabídnout,“ dodal Markus Obermüller.

Author of the text: Jiří Falout a Markus Obermüller

Recommend to a friend