Sorry, this event is not translated into the language you request. You are viewing the detail in Czech

POHÁDKOVÉ PŘÍBĚHY PRO ŠKOLNÍ DĚTI UKAZUJÍ KRÁSY A ZAJÍMAVOSTI JIŽNÍCH ČECH

Friday 11. November
JCCR vydává edici pohádkových knížek popisující krásy Jihočeského kraje. Scénář je podobný. Literární průvodce vždy provádí čtenáře krásami určitého regionu jižních Čech, přitom představuje pověsti a rozprávky a tím je láká k návštěvě.

Vytvořit jednotnou edici atraktivních knih, která provede rodiny s dětmi od 6 do 10 let krásami jihočeského kraje, zdejšími památkami i jedinečnou přírodou, a to takovou formou, že čtenáře naláká k návštěvě skutečných míst, o kterých se v knize píše formou přijatelnou i pro děti. Takový je cíl Jihočeské centrály cestovního ruchu (dále jen JCCR), kniha má vždy hravou formou čtenáři popsat určité území jižních Čech – jednou z těch oblastí je i Lipensko, ale například Doudlebsko, Novohradsko, nebo Šumava.

Lipenská kniha má název Povídání losi babičky pojednává o putování dvou losíků Lipenskem a jejím autorem je zdejší destinační manažer Pavel Pechoušek. 

Kniha zachycuje putování dvou původně rozpustilých losích sourozenců, kteří poprvé vyrazili "z domu" a hned se superdůležitým úkolem – musí najít svého tatínka. Ten se vydal hledat les, ve kterém rostou borůvky.

„Losíci Poly a Aldo tak vyráží z Vyššího Brodu, aby se v závěru příběhu dostali až na Stožec. Při dlouhé cestě poznávají nejen kouzelnou a neopakovatelnou krajinu Lipenska, ale také zdejší obyvatele, ale i nadpřirozené bytosti a dokonce i strašidla. Zastaví například čerty, kteří se chystali zatopit klášter ve Vyšším Brodě, topící se Poly vytáhne na hladinu vodní záchranářka z Černé v Pošumaví, v Horní Plané pomohou napravit vzteklého lesníka a potkávají podivuhodného Zmetka, u Nové Pece pak pašeráka borůvkové marmelády,“ popisuje Pavel Pechoušek.

Zájemci o knihu pište na

pavel.pechousek@tslipenska.cz

 

 

Author of the text: Pavel Pechoušek

Author of photos: Zdeňka Študlarová

Recommend to a friend